Unieke uitgave: de skyline van Amersfoort in originele LEGO® blokjes

Zet zelf de mooiste gebouwen van Amersfoort in elkaar

LEGO® fascineert jong en oud met prachtige ontwerpen en creaties. Nu hebben Stichting Flehite Publicaties en de Oudheidkundige Vereniging Flehite samen met LEG Op maatje, bekend van hun creaties met originele LEGO® onderdelen, de handen in één geslagen om een unieke en gelimiteerde bouwset te maken: de skyline van Amersfoort in originele LEGO® blokjes.

Natuurlijk bevat de set de Koppelpoort en de Onze-Lieve-Vrouwe Toren. Met in het oosten van de stad een van de markante Foortse Torens in Vathorst en in het westen het Belgenmonument. Vanzelfsprekend ook de Kei en om het af te maken de spoorbrug met trein voor de Koppelpoort. Het geheel is op dezelfde schaal als het LEGO® Architecture thema en de set is ca 32 cm breed, 10 cm diep en 16 cm hoog.

Voor de set zijn 843 originele LEGO® onderdelen gebruikt. Een uitgebreide bouwinstructie is bijgevoegd met daarbij in het Nederlands en Engels een historische beschrijving van de verschillende gebouwen voorzien van afbeeldingen van toen en nu.

Twee steentjes maken deze set werkelijk uniek: een steen met daarop de tekst Amersfoort en een tweede steentje met daarop het stadswapen van Amersfoort zoals dat thans boven de Koppelpoort hangt.

De voorverkoopprijs bedraagt € 74,95 tot en met 22 november 2023. Na deze datum kost de set € 79,95.  Prijzen zijn inclusief 21% BTW, maar exclusief eventuele verzendkosten.

Een prachtig en uniek Sinterklaas- of Kerstcadeau of als bijzonder relatiegeschenk.

De oplage van de set is beperkt en wordt slechts eenmalig uitgegeven. Vanaf 3 november 2023 tot en met 22 november 2023 is de set in de voorverkoop via www.flehitewebshop.nl te bestellen, waarbij uitlevering, afhankelijk van de beschikbaarheid, vanaf 23 november 2023 zal plaatsvinden.

Vanaf 24 november 2023 is de set verkrijgbaar bij Bruna Vathorst, Koning Bordspel Emiclaer, Spellenpoort, Boekhandel Veenendaal, Algemene Boekhandel en de VVV Amersfoort. Vanaf 2 december 2023 is de set ook verkrijgbaar bij Museum Flehite, waar in de periode 9 december 2023 tot en met 25 februari 2024 de expositie “Keistad in LEGO®” plaatsvindt. Ook blijft de set verkrijgbaar via www.flehitewebshop.nl.

Dit alles onder voorbehoud van verkrijgbaarheid gezien de gelimiteerde oplage en de beschikbaarheid van LEGO® onderdelen.

Meer informatie: email: sfp@historisch-amersfoort.nl