Unieke uitgave: de skyline van Amersfoort in originele LEGO® blokjes

Zet zelf de mooiste gebouwen van Amersfoort in elkaar

LEGO® fascineert jong en oud met prachtige ontwerpen en creaties. Nu hebben Stichting Flehite Publicaties en de Oudheidkundige Vereniging Flehite samen met LEG Op maatje, bekend van hun creaties met originele LEGO® onderdelen, de handen in één geslagen om een unieke en gelimiteerde bouwset te maken: de skyline van Amersfoort in originele LEGO® blokjes.

Natuurlijk bevat de set de Koppelpoort en de Onze-Lieve-Vrouwe Toren. Met in het oosten van de stad een van de markante Foortse Torens in Vathorst en in het westen het Belgenmonument. Vanzelfsprekend ook de Kei en om het af te maken de spoorbrug met trein voor de Koppelpoort. Het geheel is op dezelfde schaal als het LEGO® Architecture thema en de set is ca 32 cm breed, 10 cm diep en 16 cm hoog.

Voor de set zijn 843 originele LEGO® onderdelen gebruikt. Een uitgebreide bouwinstructie is bijgevoegd met daarbij in het Nederlands en Engels een historische beschrijving van de verschillende gebouwen voorzien van afbeeldingen van toen en nu.

Twee steentjes maken deze set werkelijk uniek: een steen met daarop de tekst Amersfoort en een tweede steentje met daarop het stadswapen van Amersfoort zoals dat thans boven de Koppelpoort hangt.

De prijs bedraagt € 79,95, inclusief 21% BTW, maar exclusief eventuele verzendkosten.

De set is verkrijgbaar bij Bruna Vathorst, Koning Bordspel Emiclaer, Spellenpoort, Boekhandel Veenendaal, Algemene Boekhandel, de VVV Amersfoort en Museum Flehite. Ook is de set verkrijgbaar via www.flehitewebshop.nl.

Dit alles onder voorbehoud van verkrijgbaarheid gezien de gelimiteerde oplage en de beschikbaarheid van LEGO® onderdelen.

Meer informatie: email: sfp@historisch-amersfoort.nl