Extra nieuwsbrief april 2024

Programmawijziging

De forumdiscussie over de oorlogsdagboeken die 21 mei gehouden zou worden is verplaatst naar begin volgend jaar. Over de nieuwe datum zult u tijdig geïnformeerd worden. Voor 21 mei aanstaande hebben wij een ander interessant onderwerp voor u, een interessante lezing over Johan van Oldenbarnevelt en het Plakkaat van Verlatinghe.

Johan van Oldenbarnevelt en het Plakkaat van Verlatinghe

1581: De Staten-Generaal zweren Filips II af en de opstandige gewesten verklaren zich vrij. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat zoiets gebeurt. Alle reden om het Plakkaat van Verlatinge te koesteren als de eerste onafhankelijkheidsverklaring ter wereld. Maar liefst twee eeuwen vóórdat de Verenigde Staten van Noord-Amerika tot hun Declaration of Independence kwamen.

In de vorm van een beeldverhaal zal Anton van Hooff de inhoud en betekenis van het Plakkaat toelichten en onder meer ingaan op de rol van Amersfoorter van geboorte Johan van Oldenbarnevelt.

Spreker: Anton van Hooff
Datum: 21 mei 2024
Tijd: 20.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Locatie: Filalethes, Havik 29 Amersfoort

Klik op de rode button om u aan de melden. Vul vervolgens op het formulier uw naam en ‘ja’ in. Aanmeldingen gaan per persoon. Voor aanmelding van een tweede persoon vul s.v.p. de betreffende naam in, en niet die van uzelf. Later toch verhinderd? Afmelden gaat via dezelfde link door ‘nee’ in te vullen. ‘Reservisten’ kunnen wij dan alsnog een plezier doen.