Kroniek

Kroniek is een tijdschrift over de geschiedenis van Amersfoort. Kroniek verschijnt vier maal per jaar. OVF-leden ontvangen Kroniek gratis.

De Oudheidkundige Vereniging Flehite geeft Kroniek uit samen met Museum Flehite, Bureau Monumentenzorg, Archief Eemland, de Stichting Archeologie (STAA) en het Centrum voor Archeologie – Gemeente Amersfoort (CAR).

Van de Burgt & Strooij sponsort het tijdschrift.

Downloaden:
Inhoud Kroniek 1999-2017 juni (Excel)
Inhoud Tijdschrift Flehite 1964-1999 (pdf)

Kroniek december 2022

Het hoofdartikel in Kroniek van december 2022 is gewijd aan Belgische vluchtelingen in Amersfoort tijdens de WO I. Daarna komt in een artikel het koloniale verleden van Amersfoort aan bod.

Hannie Schilperoord-Van den Tol vertelt over haar vader, A.J. van den Tol, monumentenzorger van het eerste uur en Jan Carel van Dijk gaat naar aanleiding van zijn nieuwste boek in op het Rijke Roomse leven in Amersfoort.

De andere artikelen gaan over de klepperman, het cultureel programma rond 150 jaar Mondriaan, een mini-opgraving in het Soesterkwartier, twee artikelen in het Jaarboek 2022 en een wandeling door Kattenbroek. Burchard Elias schrijft in een In Memoriam over vooraanstaand OVF-lid Ayolt Brongers.

Nog geen lid en Kroniek voortaan ook thuis ontvangen? Word nu lid van de OVF!