Kroniek

Kroniek is een tijdschrift over de geschiedenis van Amersfoort. Kroniek verschijnt vier maal per jaar. OVF-leden ontvangen Kroniek gratis.

De Oudheidkundige Vereniging Flehite geeft Kroniek uit samen met Museum Flehite, Bureau Monumentenzorg, Archief Eemland, de Stichting Archeologie (STAA) en de Sectie Archeologie Gemeente Amersfoort.

Van de Burgt & Strooij sponsort het tijdschrift.

Downloaden:
Inhoud Kroniek 1999-2017 juni (Excel)
Inhoud Tijdschrift Flehite 1964-1999 (pdf)

Kroniek maart 2022

De Kroniek van maart 2022 staat weer vol mooie artikelen over de geschiedenis van Amersfoort. U kunt lezen over de resten van de tabakscultuur en over onderzoek naar twee zalfpotjes die zijn gevonden bij het voormalige landhuis Kouwenhoven. Verder krijgt u een inkijkje in de woningnood van zo’n eeuw geleden. Op sommige punten is deze heel vergelijkbaar met de problemen van deze tijd.
Twee artikelen in deze Kroniek zijn gewijd aan Mathias Withoos. Een artikel over de restauratie van het schilderij Gezicht op Amersfoort. En een artikel over het standpunt van waaruit Withoos het werk schilderde. Jan Carel van Dijk vertelt over de oprichting van een nieuw huzarenregiment in Amersfoort. Dirk Steenbeek kijkt in een afscheidsinterview terug op 33 jaar bij Archief Eemland.

Nog geen lid en Kroniek voortaan ook thuis ontvangen? Word nu lid van de OVF!