Kroniek

Kroniek is een tijdschrift over de geschiedenis van Amersfoort. Kroniek verschijnt vier maal per jaar. OVF-leden ontvangen Kroniek gratis.

De Oudheidkundige Vereniging Flehite geeft Kroniek uit samen met Museum Flehite, Bureau Monumentenzorg, Archief Eemland, de Stichting Archeologie (STAA) en het Centrum voor Archeologie – Gemeente Amersfoort (CAR).

Van de Burgt & Strooij sponsort het tijdschrift.

Downloaden:
Inhoud Kroniek 1999-2022 (Excel)
Inhoud Tijdschrift Flehite 1964-1999 (pdf)

Contact redactie:
monumentenzorg@amersfoort.nl

Kroniek maart 2023

In Kroniek van maart 2023 staan drie interessante artikelen over de Tweede Wereldoorlog. Het eerst artikel gaat over Amersfoort in de meidagen van 1940. De andere artikelen gaan over de zesdelige podcastserie De verdwenen SS’er en over het herstel van orde en recht na de bevrijding.

Verder bevat deze Kroniek artikelen over de wederopbouw en de jaren 1940-1965 in drie films, over de wandelroute DiverCity Walk Amersfoort, over een middeleeuwse boerderij aan de Hamseweg in Hoogland en over duurzame maatregelen in het verleden. Een In memoriam is gewijd aan Cor van den Braber, die van 1972 tot 2022 hoofd van het gemeentelijk bureau Monumentenzorg was en aan wie wij onder meer vele artikelen en publicaties hebben te danken.

Nog geen lid en Kroniek voortaan ook thuis ontvangen? Word nu lid van de OVF!