Prijsvraag profielwerkstukken geschiedenis

Ben je leerling van een middelbare school en ga je komend leerjaar een profielwerkstuk geschiedenis schrijven? Doe dan mee aan de prijsvraag van de Oudheidkundige Vereniging Flehite. Het werkstuk moet betrekking hebben op de geschiedenis van Amersfoort. Voor de beste inzendingen zijn geldprijzen beschikbaar van € 250, € 100 en € 50.

Aanmelding

Aanmelden vindt plaats door de geschiedenisdocent. Uiteraard met goedkeuring van de leerling. Het profielwerkstuk moet voor 1 mei 2024 in digitale vorm worden gemaild naar jellehekman@xmsnet.nl
Met de inzending verklaren de docent en de leerling en geen bezwaar te hebben tegen publicatie via deze website.

Publicatie

De drie winnende profielwerkstukken worden gepubliceerd op de website. Daarnaast worden één of meerdere profielwerkstukken onder begeleiding geschikt gemaakt voor een artikel in het historisch tijdschrift De Kroniek.

Prijs

Als prijs is er een geldbedrag van € 250 beschikbaar per winnend werkstuk (één prijs voor VMBO-t, één prijs voor HAVO, en één prijs voor VWO). Als een werkstuk door meerdere leerlingen is gemaakt, delen zij de prijs. Daarnaast zijn er drie prijzen van € 100 voor de nummers twee van de prijsvraag en drie prijzen van € 50 voor de nummers drie.
De prijzen worden uitgereikt vóór de zomervakantie van 2024.

Criteria

Criteria voor de beoordeling zijn:

  1. onderwerp uit de Amersfoortse geschiedenis of algemeen onderwerp met duidelijke link (hoofdstuk) naar de Amersfoortse situatie.
  2. de helderheid en oorspronkelijkheid van de vraagstelling;
  3. een hoge mate van eigen werk (ten hoogste de helft van het werkstuk bestaat uit een wetenschappelijke stand van zaken);
  4. een wetenschappelijke manier van bronvermelding.

Jury

Een jury van historici die lid zijn van de OVF beoordeelt de werkstukken.