Rondleiding tentoonstelling KUNST & ZOO in Museum Flehite

Museum Flehite

Rondleider: Joyce la Croix, samensteller van de tentoonstelling Deze rondleiding is alleen voor OVF-leden. Aanmelden Kunst & Zoo is een familietentoonstelling over de fascinatie van de mens voor het dier. Grappige, ontroerende en aangrijpende verhalen van medewerkers en bezoekers van DierenPark Amersfoort laten zien hoe de kijk van de mens op dieren in de afgelopen 75 … Lees verder "Rondleiding tentoonstelling KUNST & ZOO in Museum Flehite"

Lezing in het Rariteitenkabinet van DierenPark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Spreker: Hylke Steggerda Inloop vanaf 19.30 uur Aanmelden Met een levendige lezing staan wij stil bij het jubileum van DierenPark Amersfoort. Aan de hand van persoonlijke verhalen, anekdotes en uniek bewegend beeldmateriaal komen boeiende thema’s als dieren(welzijn), totstandkoming van verblijven, iconische dieren, medewerkers en de rol van een dierenpark in de maatschappij aan bod. In … Lees verder "Lezing in het Rariteitenkabinet van DierenPark Amersfoort"

Lezing Daarbuiten is niks. De verdwenen boerderijen van Hoogland

Sint Aegtenkapel ’t Zand 37, Amersfoort

Spreker: Ruud Hopster Datum: 23 januari 2024 Tijd: 20.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur Locatie: Sint Aegtenkapel, Het Zand 37 Lezing door Ruud Hopster over de veranderingen in de buurtschappen Schothorst, De Koop, Liendert, Zielhorst, De Hoef en kruispunt Hoevelaken, waar (bijna) alle boerderijen zijn verdwenen. Aanmelden OVF-activiteiten zijn gratis voor leden. Niet-leden verzoeken … Lees verder "Lezing Daarbuiten is niks. De verdwenen boerderijen van Hoogland"

Lezing Wegdrukken in plaats van herdenken – volgeboekt!

Filalethes Havik 29, Amersfoort

Let op: geen plaatsen meer verkrijgbaar! Spreker: Arjeh Kalmann Datum: 20 februari 2024 Locatie: Filalethes, Havik 29, 3811 EX Amersfoort Tijd: 20.00 - 22.00, inloop vanaf 19.30 uur Het had niet veel gescheeld of de laatste restanten van het voormalige Kamp Amersfoort waren in de jaren zeventig verdwenen. Van het Polizeiliches Durchgangslager Amersfoort was alleen nog … Lees verder "Lezing Wegdrukken in plaats van herdenken – volgeboekt!"

Van weiland tot tuindorp, de geschiedenis van het Leusderkwartier

De Nieuwe Kerk Leusderweg 110, Amersfoort

Sprekers: David de Vries en Annemieke Hoogenboom Locatie: de Nieuwe Kerk, Leusderweg 110 Tijd: 20.00 - 22.00, inloop vanaf 19.30 uur Op 19 maart houden David de Vries en Annemieke Hoogenboom in de Nieuwe Kerk aan de Leusderweg een lezing over de geschiedenis van het Leusderkwartier, de wijk waarin zij allebei wonen. Tegelijkertijd is er in … Lees verder "Van weiland tot tuindorp, de geschiedenis van het Leusderkwartier"

Algemene Ledenvergadering

Museum Flehite

De agenda en stukken worden afzonderlijk aan de leden toegezonden. U wordt vriendelijk verzocht zich vooraf aan te melden. Dat kan via ovfaanmeldingen@gmail.com. Agenda Opening door de voorzitter. Ingekomen stukken en mededelingen. Vaststellen van de agenda. Vaststellen van de notulen van de Algemene Ledenvergadering van 16 maart 2023. Terugblik en vooruitblik OVF waaronder: Jaarverslag 2023 Jaarrekening … Lees verder "Algemene Ledenvergadering"

Brongerslezing door Ad van Liempt (alleen voor leden OVF)

Sint Aegtenkapel ’t Zand 37, Amersfoort

Aanmelden voor de Brongerslezing kan alleen als u lid bent van de OVF. Tijd: 20.00 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur Locatie: Sint Aegtenkapel, Het Zand 37 Amersfoort Muziek: Combo New Manhattan Bigband Aanmelden: een extra nieuwsbrief over deze activiteit volgt binnenkort. Saai. Sloom. Duf. Om de jaren vijftig te beschrijven hebben we meestal genoeg aan … Lees verder "Brongerslezing door Ad van Liempt (alleen voor leden OVF)"

Johan van Oldenbarnevelt en het Plakkaat van Verlatinge | Lezing door Anton van Hooff

Filalethes Havik 29, Amersfoort

Tijd: 20.00 – 22.00, inloop vanaf 19.30 Locatie: Filalethes, Havik 29 Amersfoort 1581: De Staten-Generaal zweren Filips II af en de opstandige gewesten verklaren zich vrij. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat zoiets gebeurt. Alle reden om het Plakkaat van Verlatinge te koesteren als de eerste onafhankelijkheidsverklaring ter wereld. Maar liefst twee eeuwen … Lees verder "Johan van Oldenbarnevelt en het Plakkaat van Verlatinge | Lezing door Anton van Hooff"

EXCURSIE 1 – Fietstocht langs Industrieel Erfgoed

Zaterdag 15 juni – door Sjoerd Hekking (bestuurslid Siesta) Fietstocht langs Industrieel Erfgoed - De Wagenwerkplaats en bedrijventerrein de Isselt. Deze fietsexcursie gaat langs de Wagenwerkplaats (WWP, de Rijtuigenloods, de Hoofd-werkplaats, de Rolbanen, het Ketelhuis en de Veerensmederij). Daarna via Kapelboerderij Isselt, ‘De Gouden Driehoek van industrieel erfgoed’: Fläkt (1973), Metafors (v/h De Nijverheid)(1985) en … Lees verder "EXCURSIE 1 – Fietstocht langs Industrieel Erfgoed"

EXCURSIE 2 – Architectuurwandeling binnenstad

Zondag 16 juni – door Hans van Harte (bestuurslid Gilde) Een Architectuurwandeling door het historische centrum en de Nieuwe Stad. Het accent ligt vooral op nieuwe ontwikkelingen en nieuwbouwprojecten die de afgelopen periode zijn gerealiseerd. Daarbij wordt uitgebreid ingegaan op de relatie met de bestaande bebouwing en het beschermd stadsgezicht. Het laat zien dat er … Lees verder "EXCURSIE 2 – Architectuurwandeling binnenstad"