Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zesde Brongerslezing door Luc Panhuysen over Het rampjaar 1672

12 april 2022 @ 20:00 - 22:00

Spreker: Luc Panhuysen.
Inloop en maaltijd: vanaf 18.30.

Luc Panhuysen neemt ons mee naar het Rampjaar 1672, waarin de Republiek ‘redeloos, reddeloos en radeloos’ was en dat dit jaar op vele plekken wordt herdacht. Nederland werd 350 jaar geleden meegesleurd in de maalstroom van gebeurtenissen en kwam veranderd uit de strijd. Wat gebeurde er precies? Hoe wist ons kleine land zich staande te houden tegenover de overmacht?

Met de tweejaarlijkse Brongerslezing biedt de OVF een platform aan geïnteresseerden in historie en erfgoed in de regio Eemland. Leden van de OVF, de Historische Kring Hoogland, de Historische Kring Leusden, de Historische Vereniging Soest-Soesterberg en de Historische Vereniging Bunscote zijn van harte welkom.
Voorafgaande aan de lezing is er vanaf 18.30 uur gelegenheid tot ontmoeting, waarbij wordt gezorgd voor ‘soep en brood’. U kunt dan ook kennismaken met de activiteiten van de historische verenigingen in onze regio. Het Amersfoortse ensemble Flehite Sinfonietta zorgt voor de muzikale omlijsting van deze avond.

Luc Panhuysen studeerde geschiedenis, werkte daarna tien jaar als journalist en heeft diverse historische publicaties op zijn naam staan, waaronder een studie over het Rampjaar 1672.

Deelname is gratis voor leden van de OVF en andere historische verenigingen uit de regio Eemland. Aanmelding kan nog tot uiterlijk maandag 11 april (9.00 uur) via ovfaanmeldingen@gmail.com. Graag vermelden met hoeveel personen u komt, of u gebruik maakt van de maaltijd en van welke vereniging u lid bent. De Joriskerk biedt plaats aan veel bezoekers, maar voor de maaltijd is het aantal gasten gelimiteerd.

Gegevens

Datum:
12 april 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sint-Joriskerk
Hof 1
Amersfoort,
+ Google Maps