Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zoompresentatie: De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten

18 januari 2022 @ 20:00 - 22:00

Marieke van Delft en Reinder Storm gaan in deze OVF-Zoompresentatie in op de geschiedenis van Nederland aan de hand van bijzondere historische kaarten, met – waar mogelijk – een focus op Amersfoort. Samen zullen ze ook het verhaal vertellen over het oudste bekende Nederlandse kaartje uit 1307 over de bouw van een kerk in de Aardenburgse moer tot een van de eerste fietskaarten uit 1896 en een kaart van de stormvloed in 1953. Al deze kaarten laten zien wat er in de loop der eeuwen is veranderd, maar tegelijk wat ongewijzigd is gebleven. Daardoor krijgt hun presentatie een heel bijzondere actualiteit: wij maken deel uit van die geschiedenis, elke dag.

Aanvang Zoompresentatie: 20.00

Uitleg over deelname aan de Zoompresentatie voor alle deelnemers begint om 19.45 uur. Vanaf 19.30 kunt u de link naar de presentatie aanklikken en ‘binnenkomen’.

Uitleg deelname OVF-Zoompresentatie op 18 januari 2022

Deelname: U klikt voor aanvang van de presentatie op onderstaande link:

https://us06web.zoom.us/j/86008069144?pwd=QklyNjg0S0xzTEhtVk9DcGRDOGk3dz09

Hierboven staat de link die u nodig heeft om deel te nemen aan de Zoompresentatie. Die kunt u aanklikken. Dan opent een Zoomvenster. Volg de instructies totdat u uzelf in beeld ziet en ook andere deelnemers. Het kan heel even duren voordat u toegelaten wordt, zeker als het op dat moment druk is: als veel mensen ‘inzoomen’.

U moet uw geluid op dit moment aan hebben staan. En ook uw camera.
Binnen het Zoomvenster ziet u linksonder – u gaat daar met de muis heen – twee knoppen staan:
MUTE (het microfoontje) – Tijdens de presentatie moet deze uitstaan. Dan staat er een rood streepje door.
VIDEO (cameraatje) – Tijdens de presentatie moet deze uitstaan. Dan staat er een rood streepje door. Midden onderin staat de knop CHAT. Als u dit aanklikt, kunt u vragen of opmerkingen intypen.

Vragen aan de sprekers zullen na het eerste deel van de presentatie voor de pauze worden behandeld, en na het tweede deel van de presentatie voor de afsluiting.

Heeft u vragen over de techniek, stel die dan via de CHAT aan de moderator (Klaas). U krijgt zo snel mogelijk antwoord. Vermeld eventueel uw 06-nummer, dan wordt u teruggebeld.

Tijdens de presentatie ziet u een diavoorstelling (PowerPoint). U kunt als u dat wilt rechtsboven de keuze maken tussen:
SPEAKERVIEW – Dan ziet u alleen de spreker en de presentatie.
GALLERYVIEW – Dan ziet u alle deelnemers.
U kunt de beelden in de presentatie wat groter maken door tussen de dia en de spreker in te gaan staan en dan met ingedrukte muisknop naar rechts te bewegen voor een grotere dia of naar links voor een grotere afbeelding van de spreker.

Mocht u er echt helemaal niet uitkomen, bel dan met Klaas: 06 – 512 82 760!

En denk eraan: tijdens de presentatie zet u uw GELUID UIT.

 

Gegevens

Datum:
18 januari 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie: