Video’s

Samenvatting lezing OVF-Zomerschool 11 augustus 2020: ‘Historische planvorming deel III Amersfoort. De wederopbouwperiode. De wijk Schothorst’.

Lezing door Nico Vink (stedenbouwer) en Rob Blauw (volkshuisvester).
Video door Ron Sebok.

Samenvatting Lezing OVF-Zomerschool 4 augustus 2020: ‘Historische planvorming deel II Amersfoort. De wederopbouwperiode. Liendert, Schuilenburg, Rustenburg’


Lezing door Tom de Wit i.s.m. Rob Blaauw. Tom de Wit is stedenbouwkundige en voorzitter van het Forum Ruimtelijk Erfgoed OVF. Rob Blaauw is volkshuisvester.

Samenvatting Lezing OVF-Zomerschool 28 juli 2020: ´Historische planvorming van Amersfoort’

Lezing door Jaap Evert Abrahamse. Abrahamse is architectuurhistoricus en werkt als onderzoeker bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Hij is auteur van de vorig jaar verschenen Historische Atlas van Amersfoort.
Van deze lezing maakte Ron Sebok een video-impressie.

Virtuele mini-excursie 2: Varen in De Laak

Josine Pouwels en Trudy de Mooy (beiden actief binnen de OVF) gingen 13 juli in de boot door het gebied De Laak in Vathorst. Ron Sebok van de Eemfilmers legde de tocht vast.

Virtuele mini-excursie 1 door Park Schothorst

Ruud Hopster (OVF-lid) en Nelleke Visscher (OVF-activiteitencommissie) gingen 20 juni 2020 op pad in Park Schothorst voor de eerste virtuele historische rondleiding van de OVF. Cameraman Ron Sebok van Eemfilmers legde de wandeling vast. 

Fantasiekasteel ‘t Hammetje deel 1

Op zaterdag 11 mei 2019 organiseerde de OVF twee excursies naar fantasiekasteel ‘t Hammetje op de grens van Vathorst en Hooglanderveen.

Fantasiekasteel ‘t Hammetje deel 2

De beide sessies waren in een mum van tijd volgeboekt! Mogelijk komt er nog een reprise.

Klokkenspel t.g.v. 140 jaar OVF Amersfoort

Tijdens de mini-excursie t.g.v. het 140 jaar bestaan van de OVF heeft, Andre Kukolja, beiaardier van de OLV-toren, het liedje “Een karretje op de zandweg reed” over de daken van Amersfoort laten klinken. Hij refereerde hierbij aan één van de eerste acties van de OVF n.l. de archeologische expeditie vanuit Amersfoort naar de grafheuvels bij Leusden.

Erdal – boekpresentatie

Amersfoort op Haanhoogte

100 jaar Belgenmonument in Amersfoort

OVF Brongerslezing 29 april 2016

Jan Carel van Dijk over de zeepfabriek “De Duif”

Jan Carel van Dijk
Met plezier maakte Jaap de Goede eind 2010 drie filmpjes van geestdriftig verzamelaar en spreker Jan Carel van Dijk. Zijn lezing over Industrieel Erfgoed bij Oudheidkundige Vereniging Flehite was zo inspirerend dat hij graag wilde zien hoe Jan Carel voor de camera zou zijn. Kijk en geniet.

Jan Carel van Dijk vertelt over theelepeltjes
Jan Carel van Dijk vertelt over kasteel Coelhorst

Dick van Wees over zijn boek Het Burgerweeshuis van Amersfoort

Dick van Wees
Als gevolg van een lezing van Dick van Wees over De schenking van
Mariënhof aan het Burgerweeshuis in 1611 (januari 2011) maakte Jaap de Goede de volgende filmpjes bij de heer Van Wees thuis:

Uitreiking Jaarboek Flehite 2011

Video van de presentatie van het Jaarboek Flehite in de Stad van Cahen op 17 november jl.