Nieuwsbrief mei 2019

VAN HET BESTUUR

 

Excursie naar fantasiekasteel ’t Hammetje.

De Oudheidkundige Vereniging Flehite (OVF) organiseert op zaterdag 11 mei a.s. een excursie naar ’t Hammetje, een uniek bouwwerk met een bijzonder verhaal. Zo’n 45 jaar geleden had Willem Ham uit Holkerveen acht hectare grond gekocht met een plas die was ontstaan door de aanleg van de Rijksweg A28. De plas is gedeeltelijk gedempt met puin.

Het goede materiaal heeft Ham gebruikt om een folly te bouwen, een project van tientallen jaren. De folly heeft landelijke en zelfs internationale bekendheid gekregen door het boek van Wim Meulenkamp, Follies, bizarre bouwwerken in Nederland en België. OVF wil graag de geschiedenis van Amersfoort delen, ook met nieuwe bewoners. Daarom is een excursie één van de activiteiten die zij onderneemt in Amersfoort Noord. “Eten met een reden” in Hart van Vathorst en een bijeenkomst in het Duysthuisje zijn hier al aan vooraf gegaan.

Op 11 mei is de excursie gepland om 11 uur en om 14 uur. Willem Ham junior zal een toelichting geven op het werk van zijn vader en de geschiedenis.

Adres Domstraat 82 (ingang Land in Zicht, zorgboerderij, leer- en ervaarbedrijf).

U kunt zich hiervoor opgeven met vermelding van naam, adres, tijdstip van deelname en aantal deelnemers via mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten van deelname zijn €2,00. Kinderen onder begeleiding gratis. Honden niet toegestaan. U krijgt een bevestiging van deelname.

Rondvaart op De Laak

Via hetzelfde e-mailadres kunt u zich aanmelden voor een leuke rondvaart mét gids van circa een uur in één van de sloepen van Sloepverhuur Vathorst op De Laak. De boten vertrekken op zaterdag 8 juni om 10.30 uur,

Adres voor navigatie: Terschellingkade 22, parkeerterrein bij de Kruispunt Kerk. Het opstappunt is aan de andere kant van de gracht op 2 minuten lopen. Station Vathorst ligt op 4 minuten lopen.

De kosten bedragen € 5,00 per persoon. Voor kinderen geldt een gereduceerd tarief van € 2,00.

 

LAATSTE NIEUWS

DE DRIE BOTEN VOOR ZATERDAG 8 JUNI ZIJN INMIDDELS GEHEEL VOLGEBOEKT, MAAR VANWEGE HET GROTE SUCCES ZAL ER OOK GEVAREN WORDEN OP ZONDAG 9 JUNI

ZELFDE TIJD, ZELFDE PLAATS. OPGEVEN VIA: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het aantal plaatsen voor beide activiteiten is beperkt, dus wees er snel bij!

 

Meer artikelen...