Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Mini-excursie naar Bergkwartier en de Frisia woningen (Uitgesteld in verband met coronavirus)

21 maart @ 08:00 - 17:00

Naar aanleiding van de op 12 maart gehouden persconferentie van de rijksoverheid over noodzakelijke extra maatregelen met betrekking tot het coronavirus, heeft het bestuur helaas moeten besluiten alle publieksactiviteiten van de vereniging te annuleren tot nader order. Ook lezingen en excursies worden uitgesteld tot een later moment.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging Flehite (OVF),

Jan Carel van Dijk, secretaris

De eerste van vijf mini-excursie 2020, georganiseerd door de OVF, vindt plaats op 21 maart a.s. vanaf 10.30 uur.

De rondwandeling gaat door de Frisia-buurt. Verzamelpunt zal zijn: hoek van de Borgesiuslaan/ Piersonlaan. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Het bezoek aan een originele Frisiawoning is niet uitgesloten.

De rondleiding wordt gegeven door Dick Haver Droeze. Haver Droeze is tuin- en landschapsarchitect BNT en directeur van het Adviesbureau Haver Droeze voor advies, planning en vormgeving van de stedelijke en groene buitenruimte. Hij woont sinds 1977 in de Frisiabuurt. Hij zet zich graag in voor behoud van ons cultuurgoed en de kwaliteit van de leefomgeving.

De Frisiawoningen (Rijksmonument) zijn 50 geschakelde woningen, gebouwd door de architect Henri van Wamelen in het Bergkwartier. (zie: https://nl.edia.org/Ary_Henri_van_Wamelen). In 2020 is het 100 jaar geleden dat deze woningen werden gebouwd. Zowel architectonisch als stedenbouwkundig vormt deze buurt een uniek onderdeel van het Bergkwartier (Rijks Beschermd Stadsgezicht). De uitdaging is hoe dit ensemble gaaf te bewaren en door te geven aan volgende generaties onder de druk van de huidige wooneisen.

Aan de orde komen verder de geschiedenis van deze 100-jarige tot het jubileumjaar, de architectuur en de beeldbepalende details van de buurt, en de bewonerskarakteristiek/sociale structuur vroeger en nu.

Aanmelden voor deze rondwandeling kan via e-mail: trudyy@gmail.com
Kosten voor niet-leden bedraagt € 5,00 per persoon.
Voor leden van de OVF is de wandeling gratis.

Gegevens

Datum:
21 maart
Tijd:
08:00 - 17:00