Op woensdagmiddag 20 november a.s. organiseert de OVF een historische bierproeverij in Rock City Brewing, de succesvolle fabrikant van echt Amersfoorts Speciaal Bier aan de Mijnbouwweg 15.

 

Programma:

16.00 uur  Korte lezing over de Amersfoortse bierhistorie door Jan Carel van Dijk

16.15 uur  Korte presentatie door brouwmeester Koen Overeem over zijn Rock City Brewing

16.30 uur  Rondleiding door de brouwerij met uitleg van Koen

17.00 uur  Einde en mogelijkheid om zelf in het grand café verder te borrelen of te dineren   

 

Aan de hand van prachtige beelden uit de Amersfoortse biergeschiedenis, zoals van de roemruchte Phoenix Brouwerij en De Drie Ringen, belandt Jan Carel met zijn verhaal uiteindelijk bij Rock City Brewing om het stokje over te geven aan Koen.

Tijdens de presentaties wordt allereerst een relatief licht speciaal bier geschonken, vergezeld van een lekkere snack. Vervolgens is er te genieten van het naar hem genoemde tripelbier Koene Ridder. Voor mensen die bijvoorbeeld na afloop nog weer moeten rijden zijn er alternatieven: eventueel halve glazen of bier met een lager alcoholpercentage.

Heel bijzonder wordt het kijkje achter de schermen, waarbij niet alleen de brouwzaal met fraaie koperen ketels bezocht wordt, maar óók de andere bedrijfsruimtes waar de vervolgstappen plaatsvinden. 

 

Gezien het beschikbare aantal plekken in een afgeschermde hoek van het grand café zijn er maximaal 20 plaatsen. Aanmelden kan via emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Toewijzing gebeurt op volgorde van binnenkomst. De kosten bedragen € 15,00 per persoon.

 

Wees er snel bij: vol = vol!