Wandeling Zorg in Amersfoort

Mannenzaal Westsingel 47, Amersfoort

Zorg hebben voor de behoeftige medemens is van alle tijden. In Amersfoort is omstreeks 1350 voor het eerst sprake van ‘georganiseerde’ hulp. Kort daarna, vooral na 1380, groeit het aantal gasthuizen en ziekenzaaltjes snel. De OVF organiseert op dinsdag 23 augustus een wandeling langs plaatsen waar deze zorg is begonnen. U moet zich voor deze … Lees verder "Wandeling Zorg in Amersfoort"

Fietstocht door het Bergkwartier

Op zaterdag 3 september organiseert de OVF een interessante fietstocht door het Bergkwartier. Deze lommerrijke wijk van Amersfoort kwam begin 1900 tot ontwikkeling, na onder meer de aanleg van de spoorwegen. Welgestelden bouwden er hun villa’s in een parkachtige omgeving. Maar er is veel meer te zien! Zo fietsen we onder meer langs het Stedelijk … Lees verder "Fietstocht door het Bergkwartier"

Gesprek over VINEX-wijk Nieuwland

Boogkerk Watersteeg 2, Amersfoort

Na Kattenbroek werd Amersfoort uitgebreid met Nieuwland, een van de eerste VINEX-wijken in Nederland. De wijk is ontwikkeld door een Publiek Private Samenwerking (PPS). Duurzaamheid speelde begin jaren negentig al een meer prominente rol. In het kader van de Open Monumentendag met als thema 'Duurzaamheid' gaan betrokkenen van het eerste uur met elkaar in gesprek. Het … Lees verder "Gesprek over VINEX-wijk Nieuwland"