Nieuwsbrief mei 2018

VAN HET BESTUUR

Brongerslezing
We kunnen terugzien op een geslaagde Brongerslezing. Luc Panhuysen nam de ruim 140 aanwezigen mee in een boeiend verhaal over Johan van Oldenbarnevelt. Onder hen meerdere leden van onze zusterverenigingen in Leusden, Soest en Hoogland. We konden kennisnemen van de activiteiten van “Leusden” en “Soest”, zodat ook de doelstelling “ontmoeting” goed uit de verf kwam. En zoals we gewoon zijn, de verzorging bij het RCE was weer uitstekend.
Vanuit onze leden is de vraag gekomen of de tekst van de Brongerslezing gehouden op de site van de OVF kan worden gepubliceerd.
Helaas moeten wij daarop antwoorden dat dit niet mogelijk is.

OVF 140 jaar op 2 september 2018
Dit jaar bestaat de Oudheidkundige Vereniging 140 jaar. In de komende nieuwsbrieven zullen we daar regelmatig aandacht aan besteden. In het weekend van 1 en 2 september vieren we ons “verjaardagsfeest” door exclusief voor ons leden kleinschalige excursies aan te bieden naar historische plekken waar u anders niet zo snel wordt rondgeleid. Het bestuur heeft al enkele locaties geïnventariseerd: de zolder van de St Joriskerk, de Dieventoren, de Volmolen en de Kapel Isselt.
Weet u zelf nog een bijzondere plek? Geef het door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nog leuker is als u zelf op die plek ook als gids kunt optreden.

Juni-nummer van de Kroniek helemaal in het teken van 140 jaar OVF!
Eind mei mag u het juni-nummer van onze "Kroniek, Tijdschrift voor Historisch Amersfoort" in de brievenbus verwachten. Het is nagenoeg geheel gewijd aan het 140-jarig bestaan van onze vereniging. Daarbij komt natuurlijk de rijke historie van de OVF aan bod, maar ook maakt u bijvoorbeeld uitgebreid kennis met alle commissies en stichtingen de we vandaag de dag hebben: wat doen ze, wat betekent dat voor u als lid en welke personen zitten erin. Leuk is dat de OVF samen met Gilde Amersfoort aan de hand van een oude plattegrond van de historische binnenstad een prachtige wandeling heeft samengesteld, die als het ware het hart vormt van het mooie jubileumnummer. De gebruikte kaart stamt uit 1888 en onze vereniging bestond toen net 10 jaar.

Tentoonstelling 140 jaar OVF
In het kader van het jubileum van onze vereniging wordt een tentoonstelling gehouden die daaraan aandacht geeft. De betekenis van de OVF, zowel het vormgeven van het museum als de inspanningen voor het behoud van ons historisch erfgoed, worden daarin zichtbaar gemaakt onder de titel “Schatten van Amersfoort”.
De tentoonstelling wordt geopend op 8 juni a.s. om 16.00 uur in de publiekszaal van Archief Eemland in het Eemhuis. Het publiek is welkom vanaf 11 juni tot 6 januari 2019.
Als u de opening op 8 juni wilt bijwonen dan dient u zich daarvoor op te geven bij P. Jonkman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Er kunnen maximaal 60 leden aanwezig zijn.

Lees meer: Nieuwsbrief mei 2018

Meer artikelen...