Nieuwsbrief september 2017

VAN HET BESTUUR

Nieuwe lid:
J. Slabbekoorn

Leden werven leden
In het kader van deze ledenwerfactie zal de Oudheidkundige Vereniging zichtbaar zijn en proberen met het aantrekkelijk aanbod van de vereniging nieuwe leden te werven.
Leden die willen helpen bij deze ledenwerfacties zijn van harte welkom. Op dit moment zijn de volgende activiteiten gepland:
Zaterdag 9 september, kraam tijdens de Open Monumentendag.
Zaterdag 30 september, 14.30 -16.00 uur, kraam tijdens Amersfoort Aangenaam.
Aanmelden bij de OVF-voorzitter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel.nr. 06-22783912.

Website
Waarschijnlijk bent u al vertrouwd met onze vernieuwde website. Maar wist u dat u daar ook de inhoudsopgave van de Jaarboeken Flehite (sinds 2000), van de Kroniek (vanaf 1999) en van het Tijdschrift Flehite (1964-1999) kunt vinden? Zeker als u op zoek bent naar informatie over de historie van Eemland zijn dit goede hulpmiddelen. Kijk bij Publicaties/Downloads. Overigens, als u nog OVF-publicaties mist, dan kunt u daar ook vinden hoe u de missende uitgave kunt bestellen.


OVF-LEZING 19 SEPTEMBER 2017
De Amersfoortse industrie in de afgelopen eeuw” door Jan Carel van Dijk
Voor veel Amersfoorters spreken bedrijfsnamen als COVA, Bronswerk, Erdal, Meursing, Noack en Phoenix nog steeds tot de verbeelding. Het zien van mooie beelden met begeleidend commentaar zal dan zeker nostalgische gevoelens oproepen. Maar er waren en zijn nog veel méér bijzondere fabrieken in de Keistad. In de uitgebreide bloemlezing met unieke foto's en zelfs enkele films komen ook daarvan de nodige aan bod.

Lees meer: Nieuwsbrief september 2017

Meer artikelen...